VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Man krijgt 1.750 euro van vakantiepark wegens rupsen

Geplaatst op: 16-11-2018, 10:42:45

Een 78-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft €1750 aan smartengeld gekregen van de verzekeraar van een vakantiepark in Overijssel waar hij deze zomer logeerde. De man had gezondheidsklachten opgelopen door de eikenprocessierups op het terrein.

Dat maakt het letselschadebureau van de man bekend. Volgens het bureau, JBL&G, betekent de beslissing van verzekeraar Nationale-Nederlanden dat parkeigenaren en gemeenten verantwoordelijk kunnen zijn voor schade door plaaginsecten op hun terrein.

Ondraaglijke jeuk

De man had op het vakantiepark regelmatig op een bankje gezeten, onder een eik waarin de eikenprocessierups een nest had. Op een dag werd hij wakker met ondraaglijke jeuk, ontstekingen en een ziek gevoel. De haartjes van de eikenprocessierups kunnen voor deze irritatie zorgen.

De man ging noodgedwongen twee dagen eerder naar huis. Hij stelde het vakantiepark aansprakelijk. Hij krijgt nu €1790 uitgekeerd: €40 medische kosten, €1750 smartengeld. Der man is tevreden met die uitkomst. „Het was een principekwestie: parken moeten niet zo laconiek omspringen met de gezondheid van bezoekers.”

Bron: www.dft.nl van 16 november 2018

Vorige pagina